אוכל

חצילים במיסו וטחינה

שילוב יפני קלאסי - מוגש עם סלט עלים

מיקה שרון | "מיקה תל אביב" הוצאת כנרת | פורסם 10/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 חצילים בינוניים

לרוטב:

2 כפות שמן מיסו
2 כפות טחינה גולמית
1 פלפל חריף אדום טרי, קצוץ
2 כפות סויה
½ כוס חומץ אורז
¼ כוס סילאן
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום, קצוצות
1 כף שמן שומשום

להגשה:

בצל ירוק קצוץ
עלי כוסברה
עלי רוקט
פלפל חריף אדום טרי, פרוס דק
שמן זית
מיץ לימון
מלח גס
שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 קולים את החצילים על להבה פתוחה עד שהם משחירים מסביב סביב. מצננים קצת וקולפים. 2. מניחים כל חציל על משטח העבודה, חותכים לאורכו 3-4 חתכים, אבל משאירים אותו מחובר בצד העוקץ. פורשים כל חציל בצורת מניפה על צלחת. 3. מביאים את כל מרכיבי הרוטב לרתיחה עדינה, תוך בחישה. מסירים מהאש, מצננים ויוצקים על החצילים. 4. ההגשה: מכינים סלט מהבצל הירוק, הכוסברה, הרוקט והפלפל החריף, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח גס. מניחים את הסלט על החצילים, זורים שומשום קלוי ומגישים.