אוכל
צילום׃ עודד קרני

פירה ירקות שורש

שדרוג מעניין למתכון הקלאסי

תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

4 בטטות בינוניות
4 תפוחי אדמה לבישול
2 גזרים
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
מעט תימין ו/או אורגנו

אופן ההכנה:

מבשלים את ירקות השורש במים ממולחים עד שיתרככו. מביאים את המים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על סף הרתיחה כ- 15 דקות או עד שהירקות רכים. מוציאים את הירקות מהמים לקערה. מוסיפים כחצי כוס ממי הבישול ומועכים את הירקות בממחה ידני, חשמלי או במזלג. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ומתבלים. מגישים חם עם רוטב הבשר.