סלט תרד ותאנים אפויות בדבש מפרחי אקליפטוס
סלט מקורי ובריא בגוון מתקתק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
½ ק"ג תרד
1 כוס עלים ירוקים
250 גרם תאנים חצויות לשתיים
¼ כוס דבש מפרחי אקליפטוס של 'יד מרדכי'
2 כפות רוטב סויה (לא חובה)
1 כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1 שן שום כתושה
¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
4 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צ.). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס.
2 מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
3 יוצקים את הרוטב מעל התאנים ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
4 מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים ומערבבים היטב.
5 יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים כולל כף נוספת מהרוטב שלהן ומערבבים. מגישים מיד.
6 אפשר להכין כשעה מראש ולאחסן במקרר עד להגשה.
>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.