אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט תרד ותאנים אפויות בדבש מפרחי אקליפטוס

סלט מקורי ובריא בגוון מתקתק

| יד מרדכי | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ ק"ג תרד
1 כוס עלים ירוקים
250 גרם תאנים חצויות לשתיים
¼ כוס דבש מפרחי אקליפטוס של 'יד מרדכי'
2 כפות רוטב סויה (לא חובה)
1 כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1 שן שום כתושה
¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
4 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צ.). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס.

2 מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

3 יוצקים את הרוטב מעל התאנים ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.

4 מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים ומערבבים היטב.

5 יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים כולל כף נוספת מהרוטב שלהן ומערבבים. מגישים מיד.

6 אפשר להכין כשעה מראש ולאחסן במקרר עד להגשה.

>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.