אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט פאטוש

לכאורה עוד סלט ירקות, למעשה הברקה מזרח תיכונית שבזכות כמה תוספות פשוטות - לחם קלוי, הרבה מיץ לימון, זעתר וסומאק - הופכת לאחת המנות היחידות שלא נמאסות עלינו לעולם

| חג' כחיל | פורסם 06/08/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 עגבניות אדומות

3 מלפפונים

2 בצל סגול

צרור בצל ירוק

50 גרם קרוטונים (ניתן להשתמש בקרעי לחם או פיתה אפויים)

2 כפות נענע יבשה

מיץ מלימון וחצי

4 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

200 גרם גבינה ערבית (ג'יבני), או גבינה צפתית

1 כפית סומאק

1 כפית זעתר

אופן ההכנה:

1 חותכים גס את הירקות ושמים בקערה עם הקרוטונים או קרעי הלחם. מוסיפים גם את הנענע היבשה.

2 מערבבים בקערה או בצנצנת את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.

3 מגרדים בפומפייה את הגבינה ומפזרים מעל הסלט. מעטרים במעט סומאק וזעתר ומגישים.