אוכל
צילום׃ יעל גולדמן לגרין

סלט עשבי תיבול וחמוציות

בחום המטורף הזה אפילו סלט של עגבנייה, מלפפון, בצל וגבינה בולגרית יכול להרגיש כבד. אז זה הזמן לשלוף את כל עשבי התיבול שיש לכם במקרר, לחפש חמוציות במזווה (אם אין - גם צימוקים הולך) ולהתחיל לקצוץ

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 24/07/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

25 עלי נענע

צרור פטרוזיליה - בלי הגבעולים העבים

צרור כוסברה - בלי הגבעולים העבים

5 גבעולי בצל ירוק

צ'ילי ירוק קצוץ דק (לא חובה)

שליש כוס חמוציות (או צימוקים)

שליש כוס שקדים פרוסים קלויים

לרוטב:

3-4 כפות שמן זית

כף סירופ מייפל

מיץ מלימון אחד

מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את עשבי התיבול וקוצצים דק (אבל לא דק מדי - שלא תתקבל עיסה). מוסיפים את הצ'ילי והחמוציות (או הצימוקים).

2 מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

3 יוצקים כ-5 כפות מהרוטב על תחתית הקערה ומניחים עליו את סלט העשבים. מערבבים את הסלט בעדינות, עד שכולו שמצופה ברוטב.

4 מפזרים את השקדים הקלויים ומגישים או אוכלים מיד.

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!