אוכל
צילום׃ istockphoto

אספרגוס לבן על מרקחת כרישה וקסיס

מתכון של השף ניר צוק

ניר צוק | null | פורסם 13/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג כרישה קטנה
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1/4 כוס קסיס
1 צרור אספרגוס לבן עבה

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים כרישה חתוכה דק, מאדים בחום נמוך כ- 15 דקות, מוסיפים סוכר וקסיס וממשיכים לבשל באש קטנה כ- 20 דקות נוספות. 2. בעדינות קולפים את האספרגוס מהחצי ולמטה, חותכים את 2 הס"מ התחתונים. 3. חולטים את האספרגוס במים רותחים ומומלחים כ- 2 דקות. מגישים מעל המרקחת, מתבלים במלח ופלפל.