צילום׃ istockphoto
אספרגוס לבן על מרקחת כרישה וקסיס
מתכון של השף ניר צוק
ניר צוק | null
| פורסם 13/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 ק"ג כרישה קטנה
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1/4 כוס קסיס
1 צרור אספרגוס לבן עבה
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים כרישה חתוכה דק, מאדים בחום נמוך כ- 15 דקות, מוסיפים סוכר וקסיס וממשיכים לבשל באש קטנה כ- 20 דקות נוספות. 2. בעדינות קולפים את האספרגוס מהחצי ולמטה, חותכים את 2 הס"מ התחתונים. 3. חולטים את האספרגוס במים רותחים ומומלחים כ- 2 דקות. מגישים מעל המרקחת, מתבלים במלח ופלפל.