אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שניצל תירס בריא

מתכון לשניצל תירס ביתי עם תפוחי אדמה, בצל וקמח תירס. פתרון מהיר ובריא לארוחת הצהריים

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 25/04/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

400 גרם תירס מוכן לאכילה (מופשר מהקפאה או מסונן מקופסה)

2 תפוחי אדמה מאודים וקלופים חתוכים לקוביות

1 ביצה

1 בצל בינוני-קטן קצוץ דק מאוד

1/2 כוס קמח תירס (פולנטה)

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית מלח

מעט אגוז מוסקט

לציפוי:

1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא או מקמח כוסמין

מעט מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון את התירס ותפוחי האדמה, מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות נוספות.

2 מעבירים את התערובת לקערה בינונית ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב.

3 מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה משומן קלות ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

4 מכינים קערה עם פירורי הלחם והתבלינים. בידיים רטובות יוצרים כדורים, טובלים, מצפים בפירורי הלחם ומניחים בתבנית (הבלילה די רכה ולא קל להתעסק איתה, אבל היא מתייצבת באפייה).

5 אופים כ-15 דקות עד שמזהיב, הופכים ואופים 5 דקות נוספות.

* אם רוצים להכין לביבות תירס מהבלילה, ניתן להוסיף גביע של קוטג' (ולא לצפות בפירורי לחם) ואז ליצוק עם כף על נייר האפייה במרווחים בין לביבה ללביבה. יוצא טעים מאוד. אפשר להכין חצי ככה וחצי ככה (ואז כמובן להוסיף רק חצי גביע של קוטג').

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!