ירקות ירוקים פרשיים
מנה צמחונית רעננה וקיצית שיכולה לעבוד נהדר כארוחת ערב קלילה, כמנה ראשונה או תוספת נהדרת וירוקה על שולחן החג שמתחיל להתקרב. ומה הכי כיף? היא לוקחת בדיוק 5 דקות הכנה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
4 כפות מירין
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית שמן שומשום
לתבשיל:
3 כפות שמן
2 שיני שום פרוסות
כף ג'ינג'ר טרי - קצוץ דק
5 בצלים ירוקים, חתוכים לפרוסות של כ 3-4 סנטימטר
2 בק צ'וי
שליש שקית שעועית ירוקה קפואה
צרור אספרגוס, מנוקה וחתוך ל-3 חלקים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל החומרים.
2 מכינים את התבשיל: מפרידים את עלי הבק צ'וי מן הגבעולים. חותכים את העלים לשניים-שלושה חלקים ואת הגבעולים פורסים לפרוסות של כסנטימטר אחד.
3 מחממים בסיר שמן קנולה, מוסיפים את הג'ינג'ר ואת שיני השום ומטגנים במשך כדקה.
4 מוסיפים את גבעולי הבק צ'וי, האספרגוס והשעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כשתי דקות.
5 מוסיפים את עלי הבק צ'וי ומטגנים במשך דקה נוספת.
6 מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים במשך דקה-שתיים נוספות.
* המתכון התפרסם לראשונה באוגוסט 2021.