אוכל
צילום׃ בבושקה הפקות

ירקות ירוקים פרשיים

מנה צמחונית רעננה וקיצית שיכולה לעבוד נהדר כארוחת ערב קלילה, כמנה ראשונה או תוספת נהדרת וירוקה על שולחן החג שמתחיל להתקרב. ומה הכי כיף? היא לוקחת בדיוק 5 דקות הכנה

ישראל אהרוני | מגזין שופרסל | פורסם 06/08/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

4 כפות מירין

חצי כפית מלח 

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית שמן שומשום

לתבשיל:

3 כפות שמן 

2 שיני שום פרוסות

כף ג'ינג'ר טרי - קצוץ דק

5 בצלים ירוקים, חתוכים לפרוסות של כ 3-4 סנטימטר

2 בק צ'וי

שליש שקית שעועית ירוקה קפואה 

צרור אספרגוס, מנוקה וחתוך ל-3 חלקים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל החומרים. 

2 מכינים את התבשיל: מפרידים את עלי הבק צ'וי מן הגבעולים. חותכים את העלים לשניים-שלושה חלקים ואת הגבעולים פורסים לפרוסות של כסנטימטר אחד.

3 מחממים בסיר שמן קנולה, מוסיפים את הג'ינג'ר ואת שיני השום ומטגנים במשך כדקה.

4 מוסיפים את גבעולי הבק צ'וי, האספרגוס והשעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כשתי דקות.

5 מוסיפים את עלי הבק צ'וי ומטגנים במשך דקה נוספת.

6 מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים במשך דקה-שתיים נוספות.

* המתכון התפרסם לראשונה באוגוסט 2021.