אוכל
צילום׃ אוכל מכל הלב

קפונטה

מנה איטלקית של חצילים, זוקיני ופלפלים קלויים ברוטב עגבניות

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 22/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 חצילים בינונים
4 זוקיני
3 גבעולי כרישה
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים ירוקים
6 עגבניות בשלות
2 פלפלים חריפים
4 שיני שום
1 כף רסק עגבניות
1 כף סוכר
צרור עלי בזיליקום טריים
מלח , פלפל שחור
אורגנו יבש
שמן זית

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לקוביות עם קליפתם ואת הזוקיני לטבעות בקליפתם.

2 חותכים לטבעות את גבעולי הכרשה רק בחלקם הלבן.

3 מסדרים את החצילים, הזוקיני והכרישה בתבנית, מזליפים מעל שמן זית בנדיבות, מערבבים ומכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שהירקות מתרככים.

4 מעבירים את הירקות שקלינו לסיר רחב או מחבת שניתן להכניסם לתנור.

5 באותה תבנית שקלינו את הירקות מסדרים את הפלפלים האדומים והירוקים שחתכנו לקוביות גסות ואת הפלפלים החריפים שחתכנו לטבעות ללא הגרעינים.

6 מכניסים שוב את תבנית הפלפלים לתנור עד השחמה קלה ומוציאים.

7 מפזרים מעל הירקות שהנחנו קודם בסיר עלי בזיליקום קצוצים, את שיני השום שקצצנו דק ואת הפלפלים שקלינו בתנור.

8 מכינים רוטב מהעגבניות שגירדנו מתבלים בכף סוכר, מלח, פלפל שחור, אורגנו וכף רסק עגבניות.

9 יוצקים את הרוטב מעל הירקות ומכניסים לשעה לתנור שחומם ל-200 מעלות עם מכסה ועוד כ-20 דקות ללא מכסה בחום של 175 מעלות.