צילום׃ עודד קרני
סלט תפוחי אדמה
סלט תפוחי אדמה וביצה קשה משודרג ובריא, ברוטב יוגורט
| טבע הריפוי
| פורסם 14/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (עם קליפה אדומה)
2 חלבונים מביצים קשות חתוכים לקוביות
שלשת רבעי כוס בצל ירוק
כוס גבעולי סלרי קצוצים
כוס יוגורט 0% שומן
2 כפות חרדל
2 כפיות מיץ לימון
2 כפות מלפפון חמוץ מגורר
כפית אבקת שום
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מקרצפים היטב את קליפת התפודים, ומסלקים חלקים פגומים. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך כ- 25 דקות, רק עד שתפוחי האדמה יתרככו. מסננים ומצננים תחת מי ברז קרים. מסננים שוב, וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה חלבוני ביצים, בצל וסלרי. טורפים יחד יוגורט, חרדל, מיץ לימון, מלפפון חמוץ ואבקת שום, ויוצקים על הסלט. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים בזהירות. מקררים במשך שעתיים לפני ההגשה.