אוכל
צילום׃ לבנת גינזבורג, יחסי ציבור

תפוחי אדמה נוסח אלג'יר

פרוסות תפוחי אדמה ברוטב עגבניות עשיר בטעמים

| מגדלי חבל הבשור | פורסם 29/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1.5 ק"ג תפו"א
150 סמ"ק שמן זית
1 כף רסק עגבניות
1 כף גרעיני הל
5 שיני שום פרוסים דק
1 כף חריסה
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לטבעות ברוחב של 1 ס"מ.

2 מחממים את השמן במחבת גדולה עם מכסה. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת כל שאר המצרכים, למעט המים, ומערבבים.

3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20-30 דקות, עד שהמים נספגים ותפוחי האדמה רכים.