אוכל
צילום׃ רותם אלון גלעדי, mako אוכל

קונפי שום - המאכל הכי פשוט עם השם הכי מפחיד

קונפי שום נשמע כמו משהו ששפים מכינים, וזה נכון, שפים מרבים להכין אותו, אבל רק כי הם יודעים איזה שדרוג אדיר שום קונפי יכול לתת לתבשיל או אפילו לפרוסה עם חמאה. נשמע לכם מסובך? לא יותר מלגרד במרפק

מערכת mako אוכל | mako | פורסם 01/07/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

קונפי שום הוא מעדן שיכול לשדרג כל תבשיל שאתם מכינים, אבל מענג לא פחות כמו שהוא, על פרוסת לחם מרוחה בחמאה. ויש גם רווח משני: שמן הזית שהתבשל עם שיני שום מקבל ארומה וטעם נפלאים, והוא טעים במיוחד לתיבול (או לטבילת לחם או פוקצ'ה).

מרכיבים :

כוס של שיני שום קלופות

שמן זית

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 קולפים את שיני השום ומעבירים לסיר קטן (לחלופין, קונים שיני שום קלופות מלכתחילה).

2 מוסיפים לסיר את המלח ומוזגים שמן זית עד כיסוי. אם רוצים להוסיף עשבי תיבול, מוסיפים (ראו הערות).

3 מחממים על להבה נמוכה מאוד (אסור שהשמן יגיע לרתיחה) כשלושת רבעי שעה, עד שהשום מתרכך, ומוודאים מדי פעם שהוא לא נשרף. אם השמן חם מדי, מנמיכים עוד את הלהבה.

4 מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה.

הערות:

** יש המכינים את הקונפי משיני שום לא קלופות. יש לזה שני יתרונות: 1, שלב הקילוף נחסך, 2, יש הנאה בסחיטת השום הרך אל תוך הפה עם השיניים. שתי הדרכים טובות.

** אפשר ומומלץ להעשיר את הקונפי בעשבי תיבול לבחירתכם. תימין, רוזמרין, אורגנו, מרווה - כולם יעבדו נהדר במקרה הזה. מוסיפים אותם לסיר כבר בתחילת הבישול. 

** מעדיפים לצלות את השום בתנור? גם אפשר. מכסים את השום והשמן בנייר כסף ומחממים ב-180 מעלות. אם רואים שהשום מתחיל להישרף מנמיכים ל-140. זמן הצלייה הוא כשעה.

** יש הממתיקים את הקונפי בכף סילאן לפני תחילת הבישול.

** הקונפי יישמר במקרר כשלושה שבועות.