אוכל
צילום׃ תומר פרת

פלפלים מוחמצים עמוקות

פלפלים קלויים ומושרים בתחמיץ מעולה - חמצמץ-חריף ובעיקר - טעים!

רוני מנדלמן | mako | פורסם 04/08/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10 פלפלים ירוקים או צהובים מאורכים מסוג שושקה
חופן מלח בישול

לתחמיץ

2 כפות סוכר
חצי כף מלח
4-5 שיני שום פרוסות דק
3 כפות שמן
חצי כוס חומץ לבן

כלים

תבנית
קערה
מגבת מטבח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ופורסים את הפלפלים על הרשת.

2 הופכים כאשר הפלפלים מזהיבים יפה (אחרי 25 דקות בערך). בסך הכל, הפלפלים יכולים להיות בתנור כשעה. חשוב לשים לב שלא יישרפו.

3 מוציאים את הפלפלים מהתנור, פורסים בתבנית ומפזרים עליהם את מלח הבישול. מכסים במגבת ונותנים להם להזיע.

4 אחרי חצי שעה, מקלפים בעדינות ומניחים את הפלפלים בקערה.

5 מערבבים יחד את מרכיבי התחמיץ: סוכר, מלח, שום, שמן זית וחומץ.

6 שופכים על הפלפלים ומוודאים שכולם שותים את התערובת.

7 נותנים לפלפלים לילה, או לפחות ארבע שעות, במקרר, שיספגו את הטעמים.

• הצעת הגשה: עובד יופי עם גבינה מלוחה, לבּנה או גבינה בולגרית, בלוויית פרוסת חלה עבה. מצד שני, הולך טוב גם בסלט ירקות או עם חסה.

• אזהרה: המנה אינה מיועדת לסובלים מצרבות או לאלה שחושבים ששום גורם להבל פה מסריח.