אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

קציצות כרישה

קציצות ביתיות בצליות ומתקתקות, בכלום כסף וכלום זמן

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 05/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

300 גרם בקר טחון

2 כרישות דקות וארוכות

1 ביצה

2-3 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 פורסים את הכרישות לחצאים ושוטפים ביסודיות (הן מלאות חול, אז אל תחפפו).

2 קוצצים דק וטורפים יחד עם הביצה, המלח והפלפל.

3 מוסיפים את הבשר ומערבבים.

4 מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, עד שהתערובת מתחלקת לכדורים בקלות.

5 מחממים שמן במחבת, קורצים כדורי קציצות ומכניסים לשמן. מטגנים 4-5 דקות והופכים. כשהקציצות שחומות ויפות משני הצדדים מוציאים לנייר סופג.

6 אפשרות בריאה שלוקחת יותר זמן: לחמם תנור ל-220 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה ולאפות עד שהקציצות משחימות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה