צילום׃ עמרי אנדרס צורף
קציצות כרישה
קציצות ביתיות בצליות ומתקתקות, בכלום כסף וכלום זמן
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 05/05/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (20 מנות):
300 גרם בקר טחון
2 כרישות דקות וארוכות
1 ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 פורסים את הכרישות לחצאים ושוטפים ביסודיות (הן מלאות חול, אז אל תחפפו).
2 קוצצים דק וטורפים יחד עם הביצה, המלח והפלפל.
3 מוסיפים את הבשר ומערבבים.
4 מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, עד שהתערובת מתחלקת לכדורים בקלות.
5 מחממים שמן במחבת, קורצים כדורי קציצות ומכניסים לשמן. מטגנים 4-5 דקות והופכים. כשהקציצות שחומות ויפות משני הצדדים מוציאים לנייר סופג.
6 אפשרות בריאה שלוקחת יותר זמן: לחמם תנור ל-220 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה ולאפות עד שהקציצות משחימות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!