צילום׃ Ian O'Leary, GettyImages IL
סלט סטילטון
עם סלרי ותפוחי עץ
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 11/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי פינק ליידי
3 גבעולי סלרי פנימיים בהירים
1 כוס אגוזי מלך
150 גרם סטילטון
1/2 לימון
3 כפות שמן זית
לרוטב:
4-5 כפות שמן זית עדין (מזן ליצ'ינו)
2 כפות חומץ שרי יבש
1 כף סוכר דמררה
מלח ים גס
פלפל לבן
אופן ההכנה:
1 קולפים את התפוחים ומגלענים אותם. חותכים לפרוסות אורך דקות ומטפטפים מעט מהלימון על הפרוסות כדי שלא ישחירו. 2. פורסים את גבעולי הסלרי לרצועות אורך דקות. 3. מטגנים את אגוזי המלך במחבת עם שלוש כפות שמן זית על להבה נמוכה, עד שהם קלויים כהלכה. מפזרים עליהם מעט מלח דק. 4. בוחשים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים את רצועות הסלרי ואת פרוסות התפוחים עם הרוטב. 5. מוסיפים את האגוזים הקלויים בעודם חמים. מפוררים מלמעלה את גבינת הסטילטון ומגישים מיד.