צילום׃ יחסי ציבור
עגבניות צלויות עם סחוג מעודן ושום
מתכון ירקות מנצח לחובבי המטבח התימני
סו לארקי | "המטבח התימני"
| פורסם 11/06/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 עגבניות
12 שיני שום שלמות קלופות
1-2 כפות שמן זית
למילוי
2 חופני כוסברה קצוצה גס
2 חופני פטרוזיליה קצוצה גס
8 שיני שום גדולות קצוצות גס
1 פלפל חריף ירוק, נקי מזרעים וקצוץ
2 כפיות חוואייג' למרק
½ כפית מלח
קורט ציפורן טחון
פלפל שחור
2 כפות מים קרים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.2. חוצים את העגבניות ומוציאים את התוך (שומרים למרק). הופכים את ה"קערות" שנוצרו כדי שכל הנוזלים ינוקזו מהן.3. בינתיים, מכינים את המילוי: שמים את כל חומרי המילוי במעבד מזון ומעבדים עד שהכול נקצץ דק.4. ממלאים כל קערת עגבנייה במילוי ומניחים מעל 2 שיני שום. מטפטפים מעל מעט שמן זית.5. מסדרים את חצאי העגבניות בשכבה אחת בתבנית ואופים 45 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.