אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עגבניות צלויות עם סחוג מעודן ושום

מתכון ירקות מנצח לחובבי המטבח התימני

סו לארקי | "המטבח התימני" | פורסם 11/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 עגבניות
12 שיני שום שלמות קלופות
1-2 כפות שמן זית

למילוי

2 חופני כוסברה קצוצה גס
2 חופני פטרוזיליה קצוצה גס
8 שיני שום גדולות קצוצות גס
1 פלפל חריף ירוק, נקי מזרעים וקצוץ
2 כפיות חוואייג' למרק
½ כפית מלח
קורט ציפורן טחון
פלפל שחור
2 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.2. חוצים את העגבניות ומוציאים את התוך (שומרים למרק). הופכים את ה"קערות" שנוצרו כדי שכל הנוזלים ינוקזו מהן.3. בינתיים, מכינים את המילוי: שמים את כל חומרי המילוי במעבד מזון ומעבדים עד שהכול נקצץ דק.4. ממלאים כל קערת עגבנייה במילוי ומניחים מעל 2 שיני שום. מטפטפים מעל מעט שמן זית.5. מסדרים את חצאי העגבניות בשכבה אחת בתבנית ואופים 45 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.