אוכל

מפרום של חצילים

מתכון טריפוליטאי מצוין

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצילים

3 חצילים טריים, מאורכים וצרים

למילוי

2 כוסות פירורי לחם
5 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
4 פילה אנשובי משומר מושרה במלח
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
4 כפות גבינת פטה מפוררת
4 כפות גבינת קשקבל מגורדת
חצי כוס תערובת עשבי תיבול לפי הטעם
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 ביצים

עוד צריך

קמח לקימוח
3 ביצים טרופות עם 4 כפות חלב, מלח ופלפל שחור טחון טרי
כוס פירורי לחם- רצוי מסוג פנקו

 

לרוטב

להכנת הרוטב מערבבים יחד כוס יוגורט, 2-3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, כמה כפות עשבי תיבול- לפי הטעם, מלח ופלפל שחור טחון טרי.

 

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לרוחבם לפרוסות שנשארות מחוברות בנקודה מסויימת. 2. מטגנים בשמן הזית את הבצל, שום ופלפל חריף. מטגנים כשתי דקות. 3. מערבבים בקערית את כל חומרי המילוי, כולל השום והבצל המטוגנים 4. ממלאים את החצילים במילוי, ומסדרים בתבנית מלבנית. 5. טובלים את החצילים בקמח, אח"כ בביצה הטרופה עם חלב ולבסוף בפירורי הלחם. מכניסים למחבת עם שמן זית חם לטיגון בשלושה כיוונים. מוציאים אותם לתבנית מלבנית. 6. יוצקים מעל רוטב של יוגורט עם שום, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול.