אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט חצילים של ענת

סלט חם מעולה עם חציל, גמבה, עגבניות שום ופלפל חריף

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 11/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

1 חציל גדול

1 גמבה גדולה אדומה, קצוצה לקוביות קטנות

1 בצל לבן, קצוץ דק

5 שיני שום, קצוצות דק

3 עגבניות גדולות מאוד, קלופות וחתוכות גס

½ פלפל חריף, קצוץ

¼ כוס מים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח שטוחה (אפשר אבקת מרק)

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

שמן קנולה לטיגון בלבד

אופן ההכנה:

1 קולפים את החציל וחותכים לקוביות של 1-2 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק את קוביות החצילים, ומניחים על נייר סופג לספיגת השומן העודף.

2 במחבת נפרדת מחממים מעט שמן ומטגנים לפי הסדר: בצל, שום וגמבה. כשהירקות מתחילים להשחים ולהתרכך, מוסיפים את העגבניות, ולאחר מכן את הפלפל החריף.

3 בעזרת ממעך תפוחי אדמה מועכים טיפה את התערובת, מכסים ומנמיכים את האש למשך 5 דקות.

4 מוסיפים למחבת את המים ואת התבלינים.

5 נותנים לכל המרכיבים לרתוח במשך דקה-שתיים ואז מוסיפים את קוביות החצילים לעוד 2 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!