אוכל
צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

במתכון הזה אין שום קיצור דרך או טריק. זה פשוט מתכון מעולה לתוספת הישראלית הקלאסית, זו שתמיד מתחסלת ראשונה, ובעיקר - מתכון שאי אפשר לטעות איתו. אף פעם

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 07/10/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

7-8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים

2 בטטות גדולות, קלופות ופרוסות

לתיבול:

4-5 כפות שמן זית

כפית חרדל דיז'ון

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית וחצי פפריקה בשמן 

כפית גריל עוף (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומערבבים את מרכיבי תערובת התיבול בקערה גדולה.

2 מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים היטב כך שכל החתוכות יקבלו ציפוי של תיבול.

 בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

3 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומפזרים את תפוחי האדמה והבטטות בשכבה אחת.

4 צולים שעה וחצי, עד שהכל שזוף ורך.