צילום׃ פאני דוד, mako אוכל
תפוחי אדמה ובטטות בתנור
במתכון הזה אין שום קיצור דרך או טריק. זה פשוט מתכון מעולה לתוספת הישראלית הקלאסית, זו שתמיד מתחסלת ראשונה, ובעיקר - מתכון שאי אפשר לטעות איתו. אף פעם
פאני דוד | mako אוכל
| פורסם 07/10/21
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
7-8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים
2 בטטות גדולות, קלופות ופרוסות
לתיבול:
4-5 כפות שמן זית
כפית חרדל דיז'ון
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית וחצי פפריקה בשמן
כפית גריל עוף (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומערבבים את מרכיבי תערובת התיבול בקערה גדולה.
2 מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים היטב כך שכל החתוכות יקבלו ציפוי של תיבול.
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
3 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומפזרים את תפוחי האדמה והבטטות בשכבה אחת.
4 צולים שעה וחצי, עד שהכל שזוף ורך.