אוכל
צילום׃ אסף אמברם // סטיילינג: נועה קנריק

סטייק כרובית עם סלסה ירוקה

יש הרבה דרכים להכין סטייק כרובית, זאת החביבה עלינו. שלא במקרה למדנו אותה מספר הכרובית האהוב של עז תלם, שאומנם יצא לפני כמה שנים אבל ממשיך להתבלות אצלנו במטבח כל הזמן

עז תלם | ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות | פורסם 03/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סטייק כרובית היא מנה שהביא לעולם השף האמריקאי דן ברבר - הוא חותך חתך אורכי עבה יפה של כרובית ומתייחס אליה כאילו הייתה סטייק, עם צריבה ארוכה במחבת שמוציאה ממנה צבע עמוק וטעמים וריחות משכרים. את שיירי הכרובית מהחיתוך לסטייקים מנצלים למנות אחרות.

מרכיבים (2 מנות):

1 כרובית קטנה

מלח

3 כפות שמן זית

לסלסה:

1 צרור פטרוזיליה (או חצי צרור פטרוזיליה וחצי כוסברה/נענע)

חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה, אפשר יותר או פחות לפי טעמכם)

1-2 שיני שום

2-3 כפות חומץ יין לבן (אפשר גם חומץ יין אדום או חומץ תפוחים)

מיץ מחצי לימון קטן 

חצי כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור

קורט סוכר – רק אם צריך

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסלסה: קוצצים דק את עשבי התיבול והפלפל החריף וכותשים או מגרדים על פומפייה את השום.

2 מעבירים לקערה את עשבי התיבול ומוסיפים את השום, החומץ, מיץ הלימון, שמן הזית והפלפל החריף. מתבלים במלח ופלפל, טועמים, ואם חמוץ מדי מוסיפים מעט סוכר לאיזון (ניתן להכין את הסלסה במעבד מזון - שמים את כל המרכיבים, קצוצים גס, וטוחנים בפולסים לאיחוד). הסלסה נשמרת במקרר שבוע.

3 מכינים את סטייק הכרובית: מאדים את הכרובית בשלמותה במשך 6-7 דקות עד שהגבעול העבה התרכך מעט - חותכים את בסיס הכרובית כך שתעמוד יציב. מכניסים לסיר, מוסיפים 3-4 ס"מ של מים ומביאים לרתיחה. סוגרים ומאדים את הכרובית בשלמותה בערך 6 דקות או עד שהתפרחות משנות צבע וגזע הכרובית התרכך מעט. מוציאים את הכרובית מהסיר ונותנים לה להתקרר במשך 2-3 דקות.

4 מניחים את הכרובית הפוכה על קרש חיתוך (הגזע פונה אליכם) וחותכים את הצדדים ככה שנשארים רק עם מרכז הכרובית (בעובי 3 ס”מ בערך). את התפרחות שנותרו ניתן לנצל למנות אחרות או פשוט לאכול.

5 מחממים מחבת נון סטיק רחבה וכבדה מעל להבה גבוהה. משמנים את הכרובית בשמן זית בנדיבות, ומתבלים במלח.

6 צורבים את סטייק הכרובית במחבת הלוהטת 2-3 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב-שחום יפה משני הכיוונים.

7 שמים 2-3 כפות סלסה בצלחת ומעליה מניחים את סטייק הכרובית. מגישים מיד.

אם עדיין אין לכם את ספר הכרובית, זה הזמן לרכוש אותו

הערות:

** אם אתם מכינים את המנה למספר סועדים לא חייבים לאדות כל כרובית בנפרד. חותכים את הכרוביות לסטייקים בעודן טריות, צורבים במחבת עד להזהבה ואז מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ושולחים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות, עד שגזע הכרוביות התרכך.

** ניתן לשים בסלסה רק מיץ לימון או רק חומץ. אני אוהב את השילוב שלהם.

** ניתן להוסיף לסלסה גם בצל ירוק קצוץ או עלי נענע ו/או בזיליקום חתוכים לרצועות דקיקות.