אוכל
צילום׃ קפה ג'ו

גראטן תפוח אדמה וגבינת חלומי

שילוב חלומי של בטטות ופטריות בציפוי שמנתי מושלם

רם ענתבי | קפה ג'ו | פורסם 10/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
1 בטטה בינונית,חתוכה לקוביות
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
4 כפות בצל סגול קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
5 עלי בזיליקום שלמים
2 כפות ממרח פסטו
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב

500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עד שהם רכים.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים את שאר מרכיבי המנה (ללא מרכיבי הרוטב) ומערבבים היטב.

4 מעבירים לכלי אפייה חסין חום כמו פיירקס או מחבת ברז. (ניתן לחלק לשני כלי הגשה אישיים או כלי אחד גדול).

5 בוזקים מעל את כל מרכיבי הרוטב.

6 מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ 7 דקות עד שהמנה מוקרמת.

7 מגישים מיד, רצוי עם סלט ירוק.

* המנה מתוך התפריט החדש של רשת קפה ג'ו.