צילום׃ קפה ג'ו
גראטן תפוח אדמה וגבינת חלומי
שילוב חלומי של בטטות ופטריות בציפוי שמנתי מושלם
רם ענתבי | קפה ג'ו
| פורסם 10/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
3 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
1 בטטה בינונית,חתוכה לקוביות
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
4 כפות בצל סגול קצוץ
כף פטרוזיליה קצוצה
5 עלי בזיליקום שלמים
2 כפות ממרח פסטו
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עד שהם רכים.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים את שאר מרכיבי המנה (ללא מרכיבי הרוטב) ומערבבים היטב.
4 מעבירים לכלי אפייה חסין חום כמו פיירקס או מחבת ברז. (ניתן לחלק לשני כלי הגשה אישיים או כלי אחד גדול).
5 בוזקים מעל את כל מרכיבי הרוטב.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ 7 דקות עד שהמנה מוקרמת.
7 מגישים מיד, רצוי עם סלט ירוק.
* המנה מתוך התפריט החדש של רשת קפה ג'ו.