תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים1
סלט תאנים, גבינת עזים וארוגולה
סלט חושני שניתן להגיש חם או קר
פיליס גלזר | פשוט בריא, הוצאת מודן
| פורסם 26/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
8 תאנים גדולות (או 12 קטנות יותר)
1 חבילה גבינת בושרון או אחו
4 כוסות עלי ארוגולה, ללא הגבעולים
לרוטב:
6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2-3 כפיות מיץ לימון סחוט
½ כפית חרדל דיז'ון
4-5 כפיות דבש
פלפל שחור טחון טרי או גרוס
קורט מלח
לקישוט:
מעט פטל, אסנה או אוכמניות טריים (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את הארוגולה (כדי להוריד שאריות חומרי הדברה יש לשטוף פעמיים-שלוש), ומחלקים את העלים בין 4 צלחות. 2. פורסים את הגבינה לפרוסות עבות וחוצים את התאנים. אם התאנים גדולות במיוחד, חותכים אותן לרבעים. 3. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחד במטרפת יד. מוסיפים דבש או מיץ לימון לפי הטעם. 4. מסדרים כמה פרוסות גבינה על כל מצע עלים ומכסים בחתיכות התאנים והרוטב. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגישים.