סלט אורז קריספי
אין כמו אורז קריספי, ולא פלא שהטרנד הזה מסרב להירגע: אפשר לחסוך בטיגון, לחסוך בקלוריות ועל הדרך אפשר גם לנצל שאריות אורז. בקיצור, אם כבר לאמץ מתכון ויראלי מטיקטוק - זה בהחלט הסלט הקריספי והמעולה הזה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הקריספיות החדשה בסלט יותר בריאה מקרוטונים ועם פחות קלוריות מאגוזים. אנחנו כמובן מתכוונים למתכון הוויראלי crispy rice salad, שמקורו במנה הלאית Nam Khao. ברחבי טיקטוק לקחו את המתכון הפופולרי מלאוס ושידרגו אותו עם מלא אפשרויות, כהרעיון בכולן פשוט: מכינים איזה סלט שאוהבים - באיזה רוטב שאוהבים ועם תוספות שבוחרים - ומוסיפים אורז לו מבושל שתובל ונאפה בתנור עד שהפך לזהוב וקראנצ'י.
הסוד טמון בתיבול של האורז לפני שהוא נכנס לתנור: אפשר לתבל אותו ברוטב קוריאני חריף, בתערובת תיבול אסייתית שכוללת סויה וטריאקי (אליה אפשר גם להוסיף רוטב חמוץ מתוק או שומשום) או ללכת על שמן שומשום וממרח קארי אדום, תלוי כמה חריף אתם רוצים את האורז.
מרכיבים :
לאורז:
1 כוס אורז יסמין
כף שמן זית לטיגון האורז לפני הבישול
מלח לפי הטעם
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב טריאקי
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף שומשום קלוי
לסלט:
250 גרם אדממה (עם התרמיל)
2 מלפפונים
5 גבעולי כוסברה (או כמה שאוהבים)
3 בצלים ירוקים (כולל החלק הלבן)
חצי חבילה של חסה לליק
חצי חבילה של חסה סלנובה
* תוספות אפשריות: ברוקולי חלוט, סלמון אפוי מפורק, צ'ילי אדום, אבוקדו, טונה, כרוב סגול, בצל לבן, נענע, , בוטנים וכו')
לרוטב:
כפית ג'ינג'ר מגורר
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
כף רוטב סויה
שן שום מגוררת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים כוס אורז ומערבבים. ממליחים ומטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים 2 כוסות מים, מנמיכים אש ומבשלים עד שהאורז מוכן.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מכינים את תערובת התיבול לאורז. מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד שומשום.
4 כשהאורז מוכן, מניחים אותו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים עליו את הרוטב ומוסיפים את השומשום. מערבבים אותו עד שכל עטוף בתערובת התיבול ושמטחים אותו על התבנית.
5 אופים את האורז כ-40 דקות ומשגיחים שלא נשרף (מכיוון שהאורז בקצוות התבנית יזהיב מהר יותר, יהיה צורך להוציא את התבנית, לערבב את כל האורז ולהחזיר חזרה להמשך אפייה בתנור).
6 מכינים את הסלט: מבשלים את פולי הסויה 10 במים רותחים, מסננים ומחלצים את פולי הסויה. חותכים את המלפפונים באיזו צורה שאוהבים (אפשר קוביות ואפשר גם עיגולים), קורעים עם הידיים את החסות ומוסיפים, קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק ומניחים הכל בקערה.
7 מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
8 כשהאורז מוכן, חותכים או "שוברים" אותו לחתיכות, מוסיפים לסלט, מערבבים ומגישים.
בתיאבון!