צילום׃ MarkFGD, Istock
תבשיל ארטישוק ירושלמי
תבשיל פשוט ומשביע במיוחד
עדי רם | mako
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ונקי
50 מ"ל מיץ לימון
חצי כוס שמן
מלח
כורכום
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מבשלים את הארטישוק הירושלמי במים עם מיץ לימון עד שהוא מתרכך (כחצי שעה). מעבירים למחבת חצי כוס ממי הבישול, מוסיפים את השמן, הפטרוזיליה והארטישוק, מתבלים וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהרוטב מצטמצם.