אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

לבבות ארטישוק על ניוקי סולת

חגיגה של טעמים ומרקמים במנה של ניוקי סולת רכים ברוטב פסטו מיוחד

אביבה פיקו | מאסטר שף | פורסם 17/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 לבבות ארטישוק רומנו
1 ליטר חלב
175 גרם סולת
3 חלמונים
חמאה
פרמזן מגוררת
שמן זית
פטרוזליה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 להכנת הניוקי: מרתיחים את החלב והסולת ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה למשך 5 דקות.

2 מוסיפים מלח ואת החלמונים בהדרגה אחד אחרי השני.

3 משטיחים את הדייסה על נייר אפייה, מורחים בחמאה ומקררים מעט.

4 חורצים 4 עיגולים ומפזרים פרמזן מעל.

5 אופים בתנור בחום של 230 מעלות ל15- עד 20 דקות.

6 להכנת לבבות הארטישוק: חוצים את לבבות הארטישוק לרוחבם ומטגנים במעט שמן זית במחבת פסים.

7 להכנת פסטו הפטרוזליה: טוחנים את הפטרוזיליה עם 8 כפות שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומעבירים דרך מסננת דקה.

8 מניחים את הניוקי סולת ומוזגים מהפסטו מסביב. מניחים 3 חצאי לבבות ארטישוק מעל הניוקי, מפזרים מעט מלח וגבינת פרמזן ומגישים.