אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

סלט פתיתים

משביע, קליל, מרשים והכי חשוב – טעים ועשיר. מנות כאלה אנחנו אוהבים למצוא על שולחן החג שלנו בשבועות (והאמת היא שגם בחגים אחרים)

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 24/05/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס פתיתים עגולים (לפני בישול)

כף שמן

1 כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה)

1 כוס אפונה (אפשר קפואה)

1 חופן של עלי רוקט

1 כוס של עגבניות שרי חצויות

חצי בצל סגול, פרוס

חצי כוס זיתי קלמטה

1 כף צלפים

רבע כוס שקדים מולבנים

לתיבול:

חצי כף מלח

1 כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1 מבשלים את הפתיתים: מביאים הרבה מים וכף שמן לרתיחה בסיר, מכניסים את הפתיתיים ומבשלים 5 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה (כמו פסטה).

2 מבשלים את השעועית והאפונה במים רותחים 5 דקות, עד שהן מתרככות מעט.

3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים את מרכיבי התיבול ומערבבים שוב. אם חסר מלח – מוסיפים.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

סלט פתיתים עם פרמזן (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
עם פרמזן - בול לשבועות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
סלט פתיתים גרסה פרווה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
גרסה פרווה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

** בארוחה חלבית מומלץ להגיש את הסלט עם רצועות מגורדות של פרמזן.