אוכל

ירקות אפויים בשמן זית

כתוספת חמה, כמתאבן קר ואפילו כמנה בפני עצמה

| אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 156 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 כוס שמן זית
3 חצילים חצויים לאורך ופרוסים דק
2 בצלים פרוסים דק
4 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים
1/2 כף עלי תימין
1/2 עלי רוזמרין
4 זוקיני פרוסים באלכסון לא קלופים
24 עגבניות שרי מסוג תמר  חצויות לאורכן או 8 עגבניות בשלות פרוסות יפה
מעט זיתי קלמטה חתוכים
1 כף תימין רוזמרין
1/2 כוס שמן זית
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת את חצי כוס שמן הזית.2. מוסיפים את החצילים, הבצלים, שיני השום, חמי מכמות התימין והרוזמרין, מלח ופלפל ומטגנים כחמש דקות עד שהחצילים רכים.3. מחממים את תנור האפייה לחום של 190 מעלות.4. בסיר נפרד מבשלים את הזוקיני עם מי מלח כשתי דקות, לאחר הבישול מסננים.5. בכלי חסין חום משוח בשמן זית מניחים שכבה אחידה מתערובת החצילים.6. מעליה מניחים שורות עגבניות וזוקיני לסירוגין.7. מעל מפזרים את הזיתים, מלח ופלפל, יתרת תערובת התימין והרוזמרין ומזליפים שמן זית.8. אופים בתנור החם במשך 20 דקות.9. מפזרים את הגבינה הבולגרית מיד עם הוצאת המאפה מהתנור.