אוכל

טבעות קישואים פריכות

פרוסות הקישואים האלה נכנסות לתנור כשהן מצופות פרמזן ופירורי לחם, ויוצאות ממנו כל כך קריספיות שתוכלו לצלם איתן סרטון ASMR. וביחד עם מטבל יוגורט, יש פה מנה שהיא על גבול ההתמכרות

יעל קצב | mako | פורסם 18/11/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 קישואים

2 כפות שמן זית

חצי כוס פרמזן

2 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

צ'ילי גרוס

למטבל:

ליבות הקישואים

שן שום קטנה

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 כפות יוגורט

מיץ מרבע לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 

2 מרוקנים את לב הקישואים: חוצים את הקישוא לרוחב ומרוקנים את הליבה בכפית. לא זורקים את הליבות. פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי סנטימטר. 

3 מניחים את פרוסות הקישואים בתבנית. מזלפים שמן זית, זורים פרמזן, פירורי לחם, מלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס. מערבבים היטב כך שהקישואים יהיו מצופים בכמה שיותר בתערובת. 

4 מצופפים קלות את הקישואים כך שבערך רבע מהתבנית נותרת פנויה. מניחים בה את ליבות הקישואים ומזלפים עליהם שמן זית (ממרכיבי המתבל). 

5 מכניסים את התבנית לתנור למשך 35 דקות בערך או עד להזהבה. מוציאים את ליבות הקישואים ומותירים את פרוסות הקישואים עוד 10 דקות בתנור. 

6 מכינים את המטבל: מעבדים במעבד מזון את ליבות הקישואים, שן שום, מלח, פלפל שחור, לימון ויוגורט עד לקבלת רוטב סמיך. מגישים לצד פרוסות הקישואים.

טבעות קישואים פריכות (צילום: יעל קצב)
טבעות קישואים פריכות. עושים קצת מקום לליבות הקישואיםטבעות קישואים פריכות. עושים קצת מקום לליבות הקישואים|צילום: יעל קצב
טבעות קישואים פריכות (צילום: יעל קצב)
טבעות קישואים פריכות. על גבול החטיף|צילום: יעל קצב
טבעות קישואים פריכות (צילום: יעל קצב)
טבעות קישואים פריכות. טובלים וזוללים|צילום: יעל קצב

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!