אוכל
צילום׃ תומר פרת

חצילים מוחמצים

פרוסות חמצמצות של חצילים רכים, שוחות בפטרוזיליה, שום ופלפל אדום

רוני מנדלמן | mako | פורסם 05/08/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 חצילים ארוכים ודקים
שמן לטיגון
גמבה שלמה קצוצה
זר פטרוזיליה קצוצה
6 שיני שום קצוצות (לא כתושות)

לתחמיץ

כוס מים
כוס חומץ לבן

כלים

מחבת לטיגון
תרווד
נייר סופג והרבה
כלי קיבול עמוק ורחב לחצילים, עם מכסה

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים לפרוסות דקות, מסדרים אותם אחד ליד השני על נייר סופג ומפזרים מלח. מחכים כמה דקות, עד שרואים שהחצילים מבריקים ומכוסים טיפות, שוטפים אותם טוב ומייבשים.

2 קוצצים פטרוזיליה ושמים בקערה. קוצצים את הפלפל האדום או הגמבה ומוסיפים לקערה קוצצים את שיני השום (אפשר פרוסות דקות ואפשר גם קוביות זערוריות) ומוסיפים לקערה מערבבים את המרכיבים בקערה.

3 מרתיחים כוס מים וכוס חומץ לבן ולאחר הרתיחה משאירים בחוץ לקירור.

4 מחממים מחבת ומוספים שמן לטיגון.

5 כשהשמן חם (אבל לא רותח או מבעבע) מכניסים פרוסות חציל אחת ליד שנייה. הכי טוב לטגן על אש נמוכה ולהשתמש במכסה.

6 כשהחצילים מתרככים וצבעם משתנה, הופכים אותם עד שגם הצד השני מתרכך ומשנה צבע.

7 מוציאים ומניחים על נייר סופג.

8 כשהחצילים מתקררים, מניחים שכבה של פרוסות חציל בכלי הקיבול שהכנו מראש, מפזרים מעל מתערובת הפטרוזיליה-גמבה-שום, מעליה עוד שכבת חצילים וחוזר חלילה.

9 שופכים את תערובת החומץ והמים שכבר התקררה, סוגרים את הכלי ומכניסים למקרר למשך הלילה או לשש שעות לפחות.