סלט מוקפץ בסלסת קדאיף
מתוך התפריט החדש של רשת רולדין
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לסלסלת הקדאיף:
200 גרם איטריות קדאיף
3 כפות שמן זית
לסלט:
2 כפות שמן קנולה
1 בצל סגול גדול – פרוס
2 שיני שום - קצוצות
2 כפיות גינג'ר טרי - קצוצות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות דקות
1 חבילת נבטים סינים
1 חבילת פטריות, פרוסות
15 עגבניות שרי, חצויות
1/4 כוס רוטב טריאקי
לבניית המנה:
2 כפות סומסום קלוי במחבת יבשה
1 חבילה קטנה של חסה צבעונית מסולסלת
אופן ההכנה:
1 הכנת הקדאיף: מסדרים את עוגיות הקדאיף בעיגול שטוח על נייר אפייה בקוטר התבנית. מושחים במעט שמן זית ואופים בתנור כ-5-7 דקות בחום בינוני עד הזהבה. 2. הכנת הסלט: מחממים מחבת ווק על להבה גבוהה ומוסיפים את שמן הקנולה, כאשר השמן מתחיל להעלות עשן. מוסיפים למחבת את הירקות על פי הסדר הבא : הבצל, הגזר , הפלפלים, השום והג'ינג'ר. 3. מקפיצים כשתי דקות ומוסיפים את הפטריות , עגבניות השרי והנבטים. 4. מקפיצים כשתי דקות נוספות, מוסיפים את רוטב הטריאקי, מביאים אותו לרתיחה ומורידים מהלהבה. 5. בניית הסלט: מעבירים את איטריות הקדאיף האפויות אל תחתית הצלחת, מסדרים מעליהן את עלי החסה ואת הירקות המוקפצים מעל החסה. מפזרים סומסום קלוי ומגישים מייד.