אוכל

טמפורה ירקות

ירקות טבולים בבלילה עדינה ומטוגנים בשמן עמוק

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 2.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לירקות

½ בטטה פרוסה לפרוסות דקיקות
16 יחידות שעועית ירוקה חלוטה
8 פטריות שיטאקי מושרות במים חמים, סחוטות וללא הרגל
4 חצילונים קטנים
1 פלפל אדום חתוך לפיסות אורך
6 בצלים ירוקים

לבלילה

2 חלמונים
1 כוס מי קרח
100 גרם קמח
מעט מלח

לרוטב

5 כפות רוטב סויה
3 כפות מירין.

אופן ההכנה:

1 בקערה עמוקה טורפים קלות את החלמונים עם מי הקרח. 2. מוסיפים בבת את את הקמח ומערבבים קלות עם צ'ופסטיקס כדי שהבלילה תהיה עם גושים קטנים. 3. מחממים שמן עמוק בווק או בסיר. 4. טובלים את פיסות הירק בבלילה ומטגנים בשמן העמוק עד להזהבה. מסננים או מניחים על נייר מטבח לספיגת עודפי השמן. 5. מערבבים את רוטב הסויה עם המירין ומגישים לצד הירקות.