אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט חם של ארטישוק ירושלמי, פטריות, אפונה וגבינת עזים

סלט משודרג עם בזיליקום, אורוגולה, ארטישוק ירושלמי מוקפץ עם מגוון פטריות ומוגש עם קרם גבינת עזים

יוסי שטרית | קיטשן מרקט | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף

רבע כוס שמן זית

250 גרם פטריות שמפיניון, חצויות (סלסילה)

2 פטריות מלך היער (או ירדן או יער), פרוסות דק

חופן אפונה ירוקה

חופן עלי בזיליקום טריים

חופן עלי אורוגולה קטנים

מלח גס

לקרם גבינת עזים:

200 גרם גבינת עזים חצי רכה (לא משנה איזה סוג)

100 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הארטישוק הירושלמי במים שעה עד שעה וחצי, עד שהוא מתרכך. מסננים.

2 טוחנים את מרכיבי הקרם במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים למקרר עד השימוש.

3 מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה.

4 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומקפיצים יחד במשך 2-3 דקות.

5 מוסיפים את האפונה, מערבבים קלות ומורידים מהאש.

6 ההגשה: מורחים את קרם הגבינה על צלחת הגשה גדולה. מסדרים מעל את הארטישוק עם האפונה והפטריות ומפזרים את העלים הטריים. מתבלים במלח ומזלפים שמן זית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה