סלט חם של ארטישוק ירושלמי, פטריות, אפונה וגבינת עזים
סלט משודרג עם בזיליקום, אורוגולה, ארטישוק ירושלמי מוקפץ עם מגוון פטריות ומוגש עם קרם גבינת עזים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף
רבע כוס שמן זית
250 גרם פטריות שמפיניון, חצויות (סלסילה)
2 פטריות מלך היער (או ירדן או יער), פרוסות דק
חופן אפונה ירוקה
חופן עלי בזיליקום טריים
חופן עלי אורוגולה קטנים
מלח גס
לקרם גבינת עזים:
200 גרם גבינת עזים חצי רכה (לא משנה איזה סוג)
100 גרם שמנת מתוקה (חצי כוס)
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הארטישוק הירושלמי במים שעה עד שעה וחצי, עד שהוא מתרכך. מסננים.
2 טוחנים את מרכיבי הקרם במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים למקרר עד השימוש.
3 מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה.
4 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומקפיצים יחד במשך 2-3 דקות.
5 מוסיפים את האפונה, מערבבים קלות ומורידים מהאש.
6 ההגשה: מורחים את קרם הגבינה על צלחת הגשה גדולה. מסדרים מעל את הארטישוק עם האפונה והפטריות ומפזרים את העלים הטריים. מתבלים במלח ומזלפים שמן זית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!