סלט חסה ופקאן מסוכר
סלט ירוק, גרסת הגורמה. שף יהונתן בורוביץ' מקפה 48 עם מתכון לסלט מושקע, פריך ובעיקר טעים בטירוף. שלבו כמה סוגי חסות ועגבניות, השקיעו בווינגרט מוצלח, הוסיפו כמה מרכיבים מנצחים ותקבלו סלט בלתי נשכח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרוטב:
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) חומץ פטל
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) חומץ בן יין אדום
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) שמן זית
75 מ"ל (רבע כוס ועוד ככף) שמן אגוזים
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כשתי כפות) שמן קנולה
1/2 כף חרדל
כפית דבש שטוחה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
לסלט:
עגבניות שרי מכמה סוגים
צרור חסות פריכות, רעננות ושטופות (משי, אלון, אייסברג, לבבות חסה ערבית)
2 גבעולי טרגון מופרדים מהגבעולים
50 גרם פקאן מסוכר
צנוניות פרוסות דק (או פרוסות לרצועות בקולפן)
פיסות גבינת פקורינו רומאנו קלופות בקולפן
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: יוצקים לקערה את כל חומרי הרוטב (פרט לשמנים), ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים קלות את השמנים ביחד. מזלפים את השמנים תוך כדי ערבוב, אל הקערה השנייה, עד שמתקבל רוטב אחיד (ונוצרת אמולסיה).
2 מרכיבים את הסלט: שמים את כל מרכיבים הסלט בקערה גדולה (פרט לגבינה), יוצקים מהרוטב ומערבבים. מגלפים בעזרת קולפן חתיכות דקות מהפקורינו, ומגישים.
* אם רוצים, אפשר להכין לבד פקאנים מסוכרים: מקציפים חלבון מביצה אחת יחד עם כף סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מערבבים עם 50 גרם פקאנים רגילים ואופים כ-8 דקות, בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!