קיש פטריות וגאודה
קיש מדהים וקל להכנה, תמיד נגמר ראשון על השולחן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
לבצק
1/4 כוס קמח מלא
1/4-1/2 כוס מים
50 גרם חמאה
למלית
1 סלסלת פיטריות שמפניון
1/2 מיכל שמנת לבישול (120 מ"ל)
150 גרם ריקוטה של מחלבת בית יצחק (מפוררת)
10 גבעולי עירית
1 ביצה גדולה
150 גרם גבינת גאודה של מחלבת בית יצחק (מגוררת)
2 כפות שיבולת שועל
2 כפות סובין חיטה
1 גביע יוגורט כבשים- יוגורמה של מחלבת בית יצחק
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אבקת שום
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2 משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ (גם את הדפנות כיוון שהקיש גבוהה יחסית).
3 ממיסים חמאה בקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מרדדים בעזרת הידיים בתבנית המשומנת ומוסיפים כל פעם קצת מים עד שרואים שהבצק אחיד ומשוטח על כל התבנית.
4 מכניסים לתנור ל 10-15 דקות וכשמוכן מוציאים להתקרר.
להכנת המלית:
5 קוצצים עירית וחותכים את הפטריות לקוביות. מכניסים לקערה עמוקה יחד עם כל שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. (חשוב שהריקוטה לא תהיה גושית אלא מפוררת).
6 את כל המלית שופכים מעל הבצק שכבר הספיק להתקרר.
7 מכניסים לתנור ל 35-55 דקות (תלוי בגובה הקיש ואיכות התנור).