אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פשטידת תירס אישית

והיום בתפריט הארוחות לילדים: 5 דקות הכנה ועוד 25 בתנור, ויש לכם 12 מיני פשטידות תירס זהובות וריחניות שמושלמות כארוחת ערב קלה. את כל תהליך ההכנה הם יכולים לעשות לבד, אתם רק תכניסו להם את התבנית לתנור

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 05/12/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 339 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בשעה 11 וחצי התקשרו מבית הספר: גמדת הבית לא מרגישה טוב. מצאתי אותה מחכה עם כוס תה ביד, מרכלת עם המזכירה. כשהגענו הביתה שלחתי אותה לאשפוז קצר במיטה ("לא, ליד המחשב זה לא נחשב מנוחה"). אחרי עשרים דקות בערך היא הופיעה במטבח "נחתי מספיק". הצעתי משהו לאכול אבל לא היה לה תיאבון. אז הצעתי לה להכין משהו, שיהיה לאחיות שלה, כשיחזרו הביתה. "פשטימיני תירס!" היא קפצה מיד. כעבור קצת יותר מחצי שעה נחו על השולחן 12 מיני פשטידות זהובות וריחניות. התעסוקה, הריח והעובדה ששיעור חשבון חלף בלעדיה, גרמו לתיאבון לחזר פתאום ואיתו ההבנה שלהיות חולה בשעה שכולם בבית הספר, מאפשר לה לחסל את הכל לבד! (טוב, כמעט לבד...)

מרכיבים (12 מנות):

3 ביצים

1 מכל קוטג'

1 מכל גבינה לבנה

4 כפות גבינה צהובה מגוררת

4 כפות קמח

1 כפית אבקת אפייה

4 כוסות גרגרי תירס (2 קופסאות שימורים מסוננות, או גרגרים קפואים)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית זנגוויל טחון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד התירס לבלילה אחידה. מוסיפים את התירס ומערבבים.

2 ממלאים בתערובת תבניות מאפינס משומנות, כמעט עד הסוף. 

פשטימיני תירס - בהכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
ממלאים כמעט עד הסוף, והופ לתנור|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פשטימיני תירס (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פשטימיני תירס|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

3 אופים בחום של 180 מעלות, כ-25 דקות, עד שפשטידות התירס יציבות ומתחילות להשחים.

** המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2012

הכנתם את פשטידת התירס? ספרו לנו איך יצא!