אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

פשטידת פטריות פרווה

אם פשטידות תמיד נחשבו אצלכם למסמר הערב בכל ארוחה חלבית, הגיע הזמן שתפנו מקום בספר המתכונים שלכם לאחת כזו שמתאימה לכל ארוחה. פשטידת פטריות פרווה פשוטה במיוחד שתפתור לכם חצי מהבעיות בחיים

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 12/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 274 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפשטידה (תבנית מרובעת בגודל 18*25 ס"מ ):

2 בצלים גדולים

3 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו

2 כפות שמן זית

4 ביצים L

140 (1 כוס) גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מעט אורגנו או תימין לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפטריות לרבעים.

3 במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים פנימה את הבצל והפטריות ומטגנים יחד כ-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך מעט והפטריות מזהיבות.

4 מסירים מהאש ושמים בקערה.

5 מצננים את תערובת הבצל והפטריות במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.

6 מוסיפים לקערה ביצים, קמח, אבקת אפייה, מלח, פלפל ואורגנו (או תימין) ומערבבים עד אחידות.

7 יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

8 אופים במשך 20-25 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת.

9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

• את פשטידת הפטריות הפרווה מומלץ להגיש  חמה או בטמפרטורת החדר.

• ניתן לשמור את הפשטידה עטופה היטב במקרר עד 3 ימים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קלמנטינות בחושה