קוגל ירושלמי
פשטידה מתוקה על בסיס אטריות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
500 גרם אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות
4 ביצים
חצי כוס קרמל (הסבר איך להכין בגוף המתכון)
רבע כוס שמן
מלח
הרבה פלפל שחור חריף
חצי כוס צימוקים כהים
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות).
2 מכינים את הקרמל: מניחים במחבת מעל להבה נמוכה חצי כוס סוכר ושתי כפות מים, בוחשים ללא הפסקה עד שהסוכר נמס ומקבל גוון כתום או חום בהיר מרגע שהצבע נשתנה מסירים מהאש. מהרגע שהסוכר משחים ועד שהוא נשרף עוברות שניות מספר, לכן, חשוב לא להפסיק לבחוש, לשים לב לרגע בו הצבע משתנה ומיד להסיר מהאש. הקרמל מתקשה מהר מאוד לכן מכינים אותו רק כששאר החומרים כבר מוכנים וכל מה שנדרש זה להוסיפו.
3 טורפים את הביצים עם המלח והפלפל טורפים פנימה את הקרמל (לא כשהוא רותח אחרת הוא יבשל את הביצים).
4 לתערובת הביצים והקרמל מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
5 מכניסים לסיר משומן שיכול להיכנס לתנור (ללא ידיות מפלסטיק) ומהדקים מעט כלפי מטה. מכסים את הסיר בנייר כסף ואופים במשך הלילה.
6 פורסים ומגישים עם מלפפונים חמוצים.