צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד
פשטידת קישואים
פשטידת קישואים עם גבינת ריקוטה ובציפוי מוצרלה מגוררת
שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד
| פורסם 20/05/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשימון התבנית:
1 כף שמן זית
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
למלית:
5 זוקיני גדולים או 7 בינוניים מגוררים גס או דק וסחוטים היטב
1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5%
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1 גביע (250 גרם) ריקוטה טבעית
3 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה
לציפוי:
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בכף שמן זית וזורים פירורי לחם או קמח מצה באופן שווה.
2 מערבבים את חומרי המלית בקערה.
3 משטחים את המלית בתבנית ומפזרים גבינת מוצרלה באופן שווה.
4 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה זהוב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.
5 מגישים חם. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.