אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים עם גבינת ריקוטה ובציפוי מוצרלה מגוררת

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 20/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשימון התבנית:

1 כף שמן זית

2 כפות פירורי לחם או קמח מצה

למלית:

5 זוקיני גדולים או 7 בינוניים מגוררים גס או דק וסחוטים היטב

1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5%

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1 גביע (250 גרם) ריקוטה טבעית

3 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה

לציפוי:

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בכף שמן זית וזורים פירורי לחם או קמח מצה באופן שווה.

2 מערבבים את חומרי המלית בקערה.

3 משטחים את המלית בתבנית ומפזרים גבינת מוצרלה באופן שווה.

4 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה זהוב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.

5 מגישים חם. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.