אוכל
צילום׃ דיוויד לופטוס וכריס טרי, ארוחות משפחתיות, הוצאת כנרת

פשטידת עוף וכרישה עם בצק עלים

מתכון קל, פשוט וטעים

ג'יימי אוליבר | ארוחות משפחתיות, הוצאת כנרת | פורסם 11/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שמן זית‮ ‬לטיגון

1 ק"ג בשר פרגיות‮ (‬שוקי עוף‮ ‬ללא עור ועצמות‮), ‬חתוך לקוביות

2 כרישות‮, ‬שטופות ופרוסות לעובי‮ ‬1‮ ‬ס"מ

2 גזרים‮, ‬קלופים וקצוצים גס

3 מקלות סלרי‮, ‬פרוסים דק

חופן קטן של עלי תימין טריים

2 כפות קמח

כוס יין לבן

מלח ים

פלפל שחור‮ ‬טחון טרי

250 גרם נקניקיות מרגז איכותיות טריות‮ ‬(‬או בשר טחון‮ ‬מתובל בשום, כמון ופפריקה‮)‬

חצי קילו בצק עלים

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את שמן הזית‮, ‬מוסיפים את העוף‮, ‬הכרישה‮, ‬הגזר‮, ‬הסלרי והתימין ומבשלים על להבה נמוכה במשך‮ רבע שעה. ‬מגבירים את הלהבה‮, ‬מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד כמה דקות.

2 מוסיפים את היין וקצת יותר משתי‮ ‬כוסות מים‮.‬ ממליחים ומפלפלים‮, ‬מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך‮ ‬40‮ ‬דקות, עד שהעוף מתרכך. ‬מערבבים לעתים תכופות‮,‬ כדי שהתבשיל לא יידבק לתחתית הסיר‮. ‬הרוטב צריך להיות די סמיך‮, ‬אם הוא נוזלי מדי‮, ‬מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט‮ (‬בשלב הזה אפשר להניח לתבשיל להצטנן ולשמור אותו במקרר לכמה ימים‮ - ‬אם רוצים אפשר גם לאכול אותו ככה‮, ‬בלי לאפות‮).‬

3 בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).‬ מעבירים את תבשיל העוף לתבנית פאי‮.‬ משחררים את בשר הנקניקיות מהציפוי שלהן ומגלגלים לכדורים קטנים, ‬או שמגלגלים מהבשר הטחון המתובל כדורים קטנים‮. ‬מטגנים את הכדורים במעט שמן חם ומפזרים אותם על התבשיל‮. ‬

4 להרכבת הפאי‮:‬‮ ‬מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. מורחים את שולי התבנית בביצה הטרופה‮, ‬מניחים על התבשיל את הבצק וחותכים שוליים מיותרים‮. ‬מורחים את שארית הביצה על הבצק‮, ‬כדי שישחים יפה בזמן האפייה‮. ‬צובטים את שולי הבצק כדי ליצור עיטור יפה‮ (‬אופציונלי‮). ‬בעזרת סכין עושים חריצי שתי וערב על הבצק‮ (יעזור לבצק להיות פריך ועלעלי)‮. ‬

5 אופים את הפאי במרכז התנור 30-40 דקות, עד שהוא מזהיב‮. ‬אני אוהב להגיש את זה עם תירס ופירה‮. ‬