אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פשטידת מנגולד חצי אפויה

מאפה בזק טעים, מזין ובריא, שמתחיל את דרכו על הכיריים ומסיים כעבור 20 דקות בתנור

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

צרור עלי מנגולד (בערך שלושה עלים לסועד), ללא השדרה הלבנה
2 ביצים
בצל קטן
רבע כוס קמח תירס
מלח
3 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל דק, שוטפים את עלי המנגולד וקוצצים גם אותם.

2 מחממים כף שמן במחבת טפלון בינונית, ומטגנים את הבצל חמש דקות.

3 מוסיפים את המנגולד ומאדים עד שנפחו מצטמצם, בערך ארבע דקות.

4 בינתיים שוברים את הביצים לקערה וטורפים יחד עם קמח התירס והמלח. מחממים תנור על גריל ל-200 מעלות.

5 מעבירים את תערובת המנגולד והבצל לקערה עם שאר המרכיבים – בגלל שהתערובת חמה וכדי לא לבשל את הביצים תוך כדי הערבוב, מעבירים בכל פעם כף אחת מהמחבת לקערה.

6 מוסיפים מעט שמן למחבת, מעבירים לתוכה את התערובת. משטחים בתוך המחבת, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות עד שהתערובת מתייצבת ושולי הפשטידה זהובים.

7 מכניסים לתנור ל-5 דקות עד שמזהיב. ניתן להוסיף שקדים פרוסים בשלב הזה.

8 מגישים חם, מומלץ עם מעט שמנת חמוצה.