אוכל
צילום׃ יוסי רותם, שומרי משקל

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

מנה קלילה ודלה בקלוריות שכל אחד יכול להכין מכמה מצרכים פשוטים. אז קדימה תנו ביס ותתמסרו לקריספיות

| שומרי משקל | פורסם 18/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 עלי פילו

1 כף שמן זית

פראסה (כרישה) קצוצה (רק החלק הלבן)

2 קוביות שום

1 בצל יבש בינוני, קצוץ

חבילת בצל ירוק קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות

סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות

250 גרם גבינה רכה 5% שומן

1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל

3 ביצים

כף קמח תופח

תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם

תרסיס שמן

2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

 

 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום.

2 במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הפראסה והבצלים (ללא החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך – מעט מים, ומאדים כ- 5 דקות. מניחים להצטנן.

3 בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים.

4 מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.

5 מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.

6 יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.

7 מפזרים מלמעלה את הפרמז'ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

>> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות