צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
פשטידת תירס
כבר יותר מעשור אנחנו מכינים פשטידת תירס מאותו המתכון - אז תחשבו כמה מוצלחת התוצאה כאן אם היא גרמה לנו לזנוח את המתכון הקודם. יותר עשירה, יותר טעימה - מפשטידת התירס הזאת אין לנו שום כוונה לחזור אחורה
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 18/10/21
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 20 על 30 ס"מ:
2 וחצי כוסות גרגירי תירס (טרי או קפוא ומופשר)
בצל גדול, קצוץ דק
30 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח תופח
250 מ"ל שמנת לבישול
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים את השמן והחמאה במחבת ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה עד השחמה. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עמוקה.
3 מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
4 משמנים תבנית ומעבירים פנימה את התערובת.
5 אופים 40 דקות, או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.