פשטידת בשר ותפוחי אדמה
המתכון הקלאסי עם טוויסט ישראלי של תבלינים וטעמים כמו שרק סמדי יודעת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
מרכיבים
6 תפוחי אדמה גדולים
300 גר' בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
שמן
לימון סחוט
זר כוסברה
זר פטרוזיליה
ביצה
תבלינים: כמון, פפריקה אדומה, פלפל לבן ומלח
כלים
קולפן
סיר לתפו"א
מחבת
סיר לקציצות
קערה לבשר
קערה לתפו"א
מועך פירה
פיירקס אובלי שקוף (תבנית עגולה)
מברשת סיליקון
אופן ההכנה:
1 מקלפים תפוחי אדמה ומבשלים במים רותחים עד לריכוך.2. בינתיים, מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן עד להזהבה, ומוסיפים שום.3. במקביל, קוצצים כוסברה וחצי מכמות הפטרוזיליה, ומוסיפים למחבת.4. בקערה שמים את הבשר הטחון ומוסיפים לו כפית מלח, כפית פלפל לבן וכפית כמון. קוצצים את הפטרוזיליה שנותרה ומערבבים עם התערובת.5. מהתערובת יוצרים כדורים (בגודל כדורי טניס) ושולקים אותם בסיר עם מים רותחים, לבישול ראשון של מספר דקות.6. לאחר שהכדורים התבשלו מרסקים אותם, ומוסיפים את התבלינים: כפית כמון, כפית פפריקה אדומה, חצי כפית פלפל לבן, מלח לפי הצורך וחצי כמות של מיץ לימון. מערבבים.7. מועכים את תפוחי האדמה שכבר התבשלו למצב של פירה, מוסיפים חצי כפית פלפל לבן ומלח ואת שאר מיץ הלימון.8. משמנים תבנית פיירקס, ושמים חצי מכמות תפוחי האדמה המעוכים בתחתית התבנית. מעל שופכים את תערובת הבשר ומעליה שכבה אחרונה של תפוחי אדמה מעוכים.9. טורפים ביצה ומורחים על הפשטידה. לוקחים מזלג ויוצרים בעזרתו חריצים אלכסוניים לקישוט המנה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.