צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
פשטידת קישואים
פשטידה אחת ללא גלוטן שמשאירה אתכם קלים ושמחים ולא מתיישבת כמו לבנה בבטן. פשטידת הקישואים שלפניכם עשויה מ-5 מרכיבים בלבד - והיא טעימה וקלילה במיוחד
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 22/11/21
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
3-4 קישואים או זוקיני
מלח ופלפל שחור גרוס
גביע יוגורט
2 ביצים
100 גרם גבינה מגוררת (קשקבל, גאודה או אמנטל)
חופן עשבי תיבול לבחירה (עירית, פטרוזיליה, תימין, נענע, טרגון)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים דק את הקישואים או הזוקיני (בעזרת סכין, מנדולינה או קולפן ירקות, ואפשר גם בפומפייה). אם מכינים פשטידת קישואים - ממליחים בחצי כפית מלח, מחכים רבע שעה וסוחטים היטב מנוזלים. אם מכינים פשטידת זוקיני אין צורך כי הזוקיני דל בנוזלים מטבעו.
3 מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
4 משמנים את התבנית ומעבירים אליה את הבלילה (אם רוצים, אפשר לרפד אותה קודם בשתי כפות פירורי לחם - אבל אז המתכון יהיה עם גלוטן).
5 אופים כ-30-25 דקות עד שפשטידת הקישואים מתייצבת ומזהיבה יפה.