אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

פשטידת כרובית וברוקולי

תזכרו את המספר 3, וכבר אתם בחצי הדרך - מערבבים 3 מכל מרכיב (3 ביצים, 3 כפות קמח וכו'), אופים ומקבלים פשטידת ירקות וקוואקר מעולה, משביעה ובריאה. יש כלים אישיים? בכלל פצצה

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 11/09/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתבנית איגליש קייק או 6 תבניות אישיות כמו בתמונה:

3 ביצים

3 כפות מיונז

3 כפות שמנת לבישול 15%

3 כפות קוואקר

3 כפות קמח תופח

3 כפיות שומשום

300 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים (כ-2 כוסות)

300 גרם כרובית, מפורקת לפרחים (כ-2 כוסות)

3 פטריות יער, קצוצות גס

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה גדולה את הביצים, המיונז, השמנת, הקוואקר, הקמח והשומשום. מוסיפים את הברוקולי, הכרובית והפטריות, ממליחים ומפלפלים ומערבבים כך שהירקות יצופו היטב בתערובת.

3 משמנים כלי הגשה אישיים (או תבנית טרין/אינגליש קייק ארוכה) בחמאה או בשמן צמחי ויוצקים פנימה את התערובת. משאירים ס"מ מלמעלה, כדי שהתערובת לא תגלוש במהלך האפייה.

4 ממלאים תבנית עמוקה במים כך שיגיעו עד חצי מגובה התבניות. מסדרים את התבניות ואופים 25 דקות, או עד שהמאפה תופח ומקבל צבע זהוב ויפה.

* בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

>> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה

>> בשבוע שעבר הכנו בצלים ממולאים פשוט הורסים

>> מתכונים לארוחה המפסקת