פשטידת כרובית וברוקולי
תזכרו את המספר 3, וכבר אתם בחצי הדרך - מערבבים 3 מכל מרכיב (3 ביצים, 3 כפות קמח וכו'), אופים ומקבלים פשטידת ירקות וקוואקר מעולה, משביעה ובריאה. יש כלים אישיים? בכלל פצצה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית איגליש קייק או 6 תבניות אישיות כמו בתמונה:
3 ביצים
3 כפות מיונז
3 כפות שמנת לבישול 15%
3 כפות קוואקר
3 כפות קמח תופח
3 כפיות שומשום
300 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים (כ-2 כוסות)
300 גרם כרובית, מפורקת לפרחים (כ-2 כוסות)
3 פטריות יער, קצוצות גס
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה את הביצים, המיונז, השמנת, הקוואקר, הקמח והשומשום. מוסיפים את הברוקולי, הכרובית והפטריות, ממליחים ומפלפלים ומערבבים כך שהירקות יצופו היטב בתערובת.
3 משמנים כלי הגשה אישיים (או תבנית טרין/אינגליש קייק ארוכה) בחמאה או בשמן צמחי ויוצקים פנימה את התערובת. משאירים ס"מ מלמעלה, כדי שהתערובת לא תגלוש במהלך האפייה.
4 ממלאים תבנית עמוקה במים כך שיגיעו עד חצי מגובה התבניות. מסדרים את התבניות ואופים 25 דקות, או עד שהמאפה תופח ומקבל צבע זהוב ויפה.
* בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל
>> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה