פשטידת תירס רזה
זאת הפשטידה שלימדה את קרן אגם שארוחת שבת יכולה להיות חלבית, ושבמרכז שלה יכולה לזהור פשטידת תירס. עכשיו רק שגם הילדים יבינו את זה, והיא מסודרת
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
יש לי זוג חברים שבכל שישי הולכים לאכול אצל ההורים שלו, וזו תמיד ארוחה חלבית. כששמעתי את זה בפעם הראשונה הייתי בשוק שבכלל יש דבר כזה ארוחה חלבית בשישי. יום אחד הם הזמינו אותנו לאכול איתם, וכשהגענו הייתה ארוחה חלבית שבמרכזה כוכבת הערב - פשטידת תירס. אני לא כל כך מכירה פשטידות תירס מהבית, ולא חשבתי שזה כזה וואו, אבל הפשטידה שהייתה שם הייתה פשוט מעולה. כמובן שמיד רציתי גם, אבל מכיוון שהילדים שלי לא אוהבים תירס זה לא קרה.
בזמן האחרון קיבלתי בקשות מעוקבים להכין פשטידת תירס, ובהתחלה לא כל כך התייחסתי. אבל השבוע שלחו לי שוב הודעה והבנתי: אנחנו צריכים דחוף מתכון טוב לפשטידת תירס. הלכתי על גרסה של פשטידה ממש קלה להכנה, ואפילו רזה, ללא שימוש בשמנת. מה שכן יש בה זה מוצרי חלב עיזים שהופכים אותה לפשוט נדירה. אני חושבת שאני לבדי אכלתי ממנה שלוש מנות ברצף. אחר כך היא עברה למקרר, ולמחרת הייתה אפילו עוד יותר טעימה!
לצערי הילדים עדיין לא מסכימים לטעום ממנה. הפסד שלהם, כי אני מתכוונת להכין אותה הרבה עכשיו. לא חובבי גבינות עיזים? אפשר להחליף אותן ברגילות.
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 30*25 ס"מ:
1 קופסה (550 גרם) תירס
1 מכל (250 גרם) קוטג'
1 מכל (200 גרם) יוגורט מכל סוג (אני השתמשתי בעיזים)
חצי כוס (120 מ"ל) חלב (אני השתמשתי בעיזים)
100 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת
4 ביצים גודל L
מלח
פלפל שחור
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי במוצרלה)
4 כפות קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים בקערה קוטג', יוגורט וחלב. מפוררים פנימה את הפטה ומערבבים.
3 מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומחצית מהגבינה הצהובה ומערבבים.
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים למניעת גושים. מוסיפים את התירס ומערבבים.
5 משמנים תבנית בספריי שמן או מעט שמן זית ומעבירים את הבלילה פנימה. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה המגוררת.
6 אופים 40-50 דקות, עד שהפשטידה זהובה למראה. פורסים ומגישים חם.
** הפשטידה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר עד ארבעה ימים.
** אפשר להקפיא את הפשטידה ולחמם ישר מהמקפיא.