צילום׃ משק צוריאל
פשטידת המשק
פשטידה כפרית עם גמבה, גזר וגבינת עיזים. מאפה ריחני וטעים במיוחד
ברק חורש | משק צוריאל
| פורסם 29/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 גזרים בינוניים שטופים, מקולפים ומגורדים על פומפייה עבה
1 גמבה שטופה חתוכה לרצועות דקות
100 גרם חמאת עיזים
250 גרם גבינת עיזים למריחה 5%
2 שיני שום פרוסות
4 ביצים קטנות
1.5 כוסות חלב עיזים
1 כוס קמח תופח
1 כוס קמח רגיל
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
תימין
אופן ההכנה:
1 מקפיצים במחבת את הגזר והגמבה עם חמאת העיזים כ-5 דקות (תוך כדי ערבוב תמידי) ומכבים את האש.
2 מערבבים בקערה את שאר החומרים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תכולת המחבת (גזר וכו') לקערה ומערבבים קלות עד קבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים.
3 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
4 מומלץ להגיש בליווי סלט ירוק כפרי.
* ניתן להחליף את התימין באורגנו.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!