אוכל
צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL

פשטידת בצל ושומר

פשטידה בלתי רגילה

| טבע הריפוי | פורסם 22/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :


15 גרם שמרים טריים להכנה מהירה‏
‏4 כוסות מים‏
‏2 כוסות קמח‏
כף מלח
בצל
‏5 שיני שום‏
בולמוס שומר גדול ( כ300 גרם)‏
‏1 וחצי כפית קורנית טריה קצוצה‏
כף סוכר + כפית סוכר
‏350 גרם בצלי פנינה קלופים‏
שליש כוס חומץ משובח
חצי כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: מערבבים יחד שמרים, 1 כוס מים, קמח וקורט מלח. לשים לבצק ‏חלק וגמיש, עוטפים ביריעת פלסטיק ומחסינים במקרר 3 שעות. ‏ 2. טוחנים יחד בצל, שום ושומר ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים 2 כוסות מים, ‏קורנית, ½ כפית מלח וכף סוכר. מבשלים מעל להבה בינונית במשך 25 דקות, עד ‏שמרבית הנוזלים מתאדים. מצננים לטמפרטורת החדר 3. בזמן שתערובת השומר מתבשלת, שמים את בצלי הפנינה בסיר, ומוסיפים כוס ‏מים, מעט מלח, כפית סוכר וחומץ. מבשלים מעל להבה בינונית נמוכה במשך 20 ‏דקות, עד שהבצלים מתרככים והנוזלים מתאדים לגמרי. מצננים לטמפרטורת ‏החדר. ‏ 4. הכנת הפשטידה: מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ). מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 20- 22 סנטימטר ומניחים ‏בתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה. מורחים את תערובת השומר על עיגול ‏הבצק ומשאירים מסביב שוליים נקיים ברוחב סנטימטר. מפזרים את בצלי ‏הפנינה על הבצק ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהבצק חום זהוב ואפוי היטב.