אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

מעקודה

היום שבו הבנו שלא חייבים להיות מרוקאים אסלים בשביל להכין מעקודה היה נקודת ציון קולינרית בחיים שלנו. פשטידת תפוחי אדמה וביצים שמכינים במחבת - כמה פשוט, ככה מהמם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 16/03/22 
  • זמן עבודהחמש דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 229 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי אדמה בינוניים

1  בצל

1 צרור פטרוזיליה

5 ביצים

חצי כף אבקת אפייה

חצי כף מלח

רבע כפית פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

לטיגון:

3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מגררים את תפוחי האדמה והבצל בפומפייה וקוצצים את הפטרוזיליה.

2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעזרת מזלג, עד לקבלת תערובת אחידה.

מעקודה - המרכיבים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מעקודה - המרכיבים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 מחממים את השמן על אש גבוהה במחבת בינונית (או סיר נון סטיק) עם שוליים גבוהים.

4 שופכים פנימה את הבלילה, מכסים במכסה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מבשלים כך 15-20 דקות.

5 הופכים את המעקודה: מניחים על המחבת צלחת שטוחה גדולה, והופכים אליה את המעקודה בזהירות. מחליקים את המעקודה מיד בחזרה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות.

6 הגשה: ממתינים שהמעקודה תתקרר ותתייצב ורק אז פורסים אותה.

מעקודה שלמה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
שלמה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים

** המעקודה אפילו יותר טעימה למחרת הכנתה.

** מי שאוהב או רגיל מהבית לטעם של אבקת מרק יכול להוסיף חצי כף עם שאר החומרים.